Zazidana vrata na Mirijevu!

Mirjana R. iz ulice Zagrađe, na Mirijevu, uz pedesetak aktivista i aktivistkinja Združene akcije Krov nad glavom, organizacija potrošača Efektiva i Kolektivne odbrane stanara, kao i solidarni komšiluk, odbranila je svoje pravo na krov nad glavom. Bio je ovo osmi neuspeo pokušaj njenog prinudnog iseljenja.

Izvršitelj u pratnji komandira policije, prema dogovoru sa okupljenim aktivistima i aktivistkinjama, propušten je u zgradu, u kojoj je na svoje zaprepašćenje mogao da ustanovi da je umesto vrata stana tu sveže izgletovan i okrečen zid. Aranžiran jednom saksijom sobnog bilja.

Mirjana (40), čiji smo jedini dom branili ovog jutra – zazidala je vrata svog stana! U prvi mah deluje kao kakav ekstravagantni performans, ali daleko od toga, ovo je rezultat totalne nemoći i očajne situacije u kojoj se našla ova žena. Ona je žrtva „duple prodaje“ stanova. Ovo je takođe, i poraz našeg društva, u kojem se progone žrtve, a ne prevaranti.

U januaru je uspela da spreči prinudno izvršenje tako što je zapretila skokom sa balkona svog stana koji je, podsećamo, pošteno platila i uknjižila.

Međutim opsada se nastavlja. Izvršitelj, koji je ostao kratkih rukava ovog jutra, prilikom odlaska, preteći je dobacio – samo se odlaže!

Leave a Comment