Aktivisti pristižu ispred “Trudbenika”

Aktivisti i aktivistkinje Združene akcije Krov nad glavom, kao i građani i građanke, okupljaju se od ranih jutranjih časova, u ulici Luneta Milovanovića broj 6, u beogradskom naselju Konjarnik, kako bi solidarno odbranili jedini dom porodica bivših radnika i radnica Trudbenika, koji žive u nekadašnjoj radničkoj koloniji ovog preduzeća

Danas su na udaru su porodice Drpljanin i Jokić, koje nemaju drugi krov nad glavom, niti sredstava da ga obezbede. U istom položaju se već deset godina nalazi još 30 porodica koje žive u ovom naselju, i koje svakodnevno strahuju od novih naloga za iseljenje.

Podsećamo da su ove porodice od Trudbenika, 80tih godina prošlog veka, dobile privremeni smeštaj u naselju, u ulici Luneta Milovanovića, do sledeće dodele stanova u preduzeću. Stanovi su devedesetih godina prestali da se dele, a preduzeće je 2008. godine privatizovano. Novi vlasnik je odmah nakon preuzimanja Trudbenika sazvao stanare i naredio im se isele. Po povratku sa tog sastanka radnik Trudbenika Bahto Drpljanin je preminuo od srčanog udara. Kupac je lošim poslovanjem prouzrokovao stečaj Trudbenika i ostavio radnike bez posla, a objekti u Luneta Milovanovića se sada prodaju kako bi se namirili dugovi kupca prema bankama i drugim poveriocima. U utorak 14. avgusta, izvršitelj će po nalogu stečajnog upravnika pokušati da izbace na ulicu porodicu pokojnog Bahta Drpljanina, zajedno sa porodicom njegovog nekadašnjeg kolege Voje Jokića.

Pratite našu stranicu jer slede novi izveštaji, fotografije i snimci uživo, na svakih sat vremena.
BEZ DOMA NIKO!

Leave a Comment