14thDec

Eurobanka: uterivač dugova

Pretnje, pritisci, prevare, izude, izmišljanje dugova i kamata – sve su to sredstva i metodi sa kojima se susreću korisnici Eurobanke koji su imali tu nesreću da se zaduže kod ove finansijske institucije.

Apelujemo još jednom na građane da svoje transakcije obavljaju preko pošte, svoj novac premeste u poštansku štedionicu i zaobilaze predatorske finansijske institucije kojim vašim novcem špekulišu i finansiraju kredite kako bi kasnije oduzeli ljudima domove i primanja.

 

„Još se “trzam” kada zazvoni telefon. Uzela sam kredit 2006/2007. godine, iako sam na vreme plaćala obaveze, slali su mi dva puta opomenu kako kasnim sa uplatom, a nakon toga su mi stavili administrativnu zabranu, obračunska služba mi je odbijala ratu kredita od plate. A onda su počeli da me zovu sa raznih telefona (koji su kada bih ja pozvala bili nepostojeći); te brojeve sam upisivala (svedoci su mi komšije); uznemiravali su mi roditelje i dete tražeći da platim ratu kredita. Kada bih se ja javila i rekla da se obrate obračunskoj službi MUP-a gde sam bila u radnom odnosu spuštali bi slušalicu. Kada bih otišla u filijalu da vidim o čemu se radi rekli bi da ne mogu da provere stanje jer “nemaju vezu”…Odlaskom u penziju sam svu otpremninu dala za kredit, a na potvrdu da sam uredno izmirila obaveze prema banci, ne samo da sam morala da sačekam već sam imala i dodatnih troškova (ni sama ne znam zbog čega) oko 800 evra (pri čemu računam i to da mi nisu dali sa menjam evro u menjačnici preko puta banke, već sam morala da menjam kod njih na šalteru sto me je dodatno koštalo 100 evra). Ali, da se vratim na početak priče: najgore je bilo neprestano uznemiravanje telefonom iako mi je kredit odbijan od plate. Eto moga iskustva o najgoroj banki. I nisam izabrala ja nju već su sve nas klijente iz Nacionalne štedionice prebacili u Eurobanku nakon najveće Dinkićeve pljačke odnosno prodaje Nacionalne štedionice.“

– Snežana

 

„Legalni zelenaši kojima država pomaze da pljačkaju narod. Obični ljudi odgovaraju ako pozajmljuju novac uz kamatu a ovaj je zaštićen kao beli medved. Meni uzima 2/3 penzije zato sto sam bila žirant još 2007. i to bas zelenaški kredit gde je čovek uzeo 5500 evra i otplaćivao samo kamatu a meni sada naplaćuju ceo dug, kamatu, sudske troškove 770000 din. pa će naknadno i izvršitelj svoju nagradu tako da će do kraja života moju penziju da uzima ta banka.

– Maca

 

„Pozivam nadležne da pročešljaju poslovanje Eurobanke. Imam pravosnažnu presudu, gde su mi tri tačke iz ugovora o kreditu ništavne. Jedna od te tri je da su zaračunavali zateznu kamatu veću nego što je to dozvoljeno po našem zakonu. Smatram da su mnogi kojima su stanovi prodati i oduzeti verovatno oštećeni na sl. način.

– Tanja

 

„Moja je majka podigla kredit 2008. Isplatila pre roka. Pre par nedelja dolazi izvršitelj u pratnji policije. Iako ona ima sve dokumentovano, kažu mora da plati neku kamatu, još možda nekih, 500, 600e. Da ne pominjem konstantno uznemiravanje telefonom godinama unazad i pretnjama o oduzimanju imovine.

– Suzana

 

„Moj “problem” sa ovom bankom traje već dve godine. Naime, radi se o tome da sam pre dve godine ostala bez stalnog zaposlenja ,znači radim na crno zato što moram. Oni iz banke su mi odmah podigli ratu sa 12500 na 15000 dinara. Za samo dve godine su mi uzeli 60000, zato što nemam stalni posao. Eto tako oni rade.“

– Tanja

 

“2005. godine sam bio u radnom odnosu i uzeo kredit od Eurobanke u iznosu od 1000 eura gde mi je sestra od strica bila žirant, stim što su mi dali 800 eura a 200 eura ostavili kao depozit u Eurobanci i kada isplatim ceo kredit daju mi i tih preostalih 200 eura. 2008 godine ostajem bez posla i krećem u Italiju na sezonski posao i pred put se čujem sa službenicom te iste banke i dogovaramo se da taj depozit što je ostao u iznosu od 200 eura pokrije moje preostale tri rate u iznosu od 16.500 dinara. Po povratku iz Italije radio sam na mnogo poslova u Srbiji gde sam bio prijavljen ali ništa mi nije stizalo dok pre 3 meseca u moju sadašnju firmu nije stigla potražnja u iznosu od 72.000 dinara i sudski troškovi, što iznosi preko 120.000 dinara. Otišao sam u banku i tražio pismenu molbu da mi izdaju ugovor kredita iz 2005.godine, posle nedelju dana dobio sam poziv da dođemu Eurobanku i kada sam otišao i pročitao ugovor, video sam da je falsifikat, jer su tamo naveli da mi je žirant moja majka, što je ne moguće da član porodice bude žirant. Uzeo sam advokata, i pokrenuo sam tužbu i ročište. I još nešto, kurs eura 2005 godine iznosio je 79 din, dok danas iznosi 117, što znači da im ja otplaćujem troduplo kredit. 

Država Srbija i NBS treba da zaštiti svoje građane od ovih zelenaša, kamatara i falsifikatoraiz Eurobanke! 

 – Marko

One thought on “Eurobanka: uterivač dugova”

  1. ja neznam zasto narod ne zapali ove filijale jer ocigledno da je cisto zelenaska banka

Leave a Comment