27thJan

Za koga niču elitna naselja?

Odgovor Krova nad glavom na plaćeni tekst na portalu N1 

U ovom plaćenom tekstu jasno se vidi protiv koga je uperen, protiv 99% nas, ali je pitanje za koga je napisan?

Za koga niču nova luksuzna naselja dok solidarni građani brame svoje, uglavnom siromašne, komšije, samohrane majke, penzionere, ljude prevarene od strane banaka… Da li se otimaju domovi od strane sudova i izvršitelja da bi se podigla ovakva naselja da bi “elita” u njima kupila svoj drugi, treći ili peti stan? Šta se dešava kada se naselje puno oronulih kuća siromašnih građana nalazi na lokaciji gde neko želi elitno naselje?! Da li investitori varaju građane i bave se duplom prodajom stanova u elitnim naseljima isto kao i u onim gde sirotinja kupuje svoje domove? 

U PR tekstu na N1 se navodiVelike infrastrukturne projekte gradskih vlasti u Beogradu prate i strani i domaći investitori koji grade na desetine hiljada kvadrata na teritoriji celog grada: od Zemuna i Novog Beograda, preko Savskog amfiteatra i Dorćola, do Vračara i Voždovca.”

Ukoliko su autori hteli da navedu lokacije gde je ZA Krov nad glavom i ostale organizacije najviše puta branili nečiji dom od iseljenja, pogodili su sto posto. Upravo su u ovim delovima grada najčešće prevare i najčešće se otimaju domovi običnim ljudima

U tekstu piše da je “Elitna stanogradnja po pravilu u blizini glavnih gradskih sadržaja, ali na pristojnoj udaljenosti od negativnih strana života u epicentru grada” Da li to znači da se time bogati i privilegovani i fizički odvajaju od nas običnih smrtnika. Da li su beskućnici koji su nekada tu živeli, dok im neko nije oteo dom, negativna strana života koju treba izbeći?

Tekst na N1 je potpisan kao PR tekst u promo rubrici, pa ne znamo ko stoji iza njega.

Ovaj tekst je nastao kao odgovor na ovaj propagandni sadržaj koji u etar puštaju nepotpisani investitori, potpisuje ga Združena akcija “Krov nad glavom” i poručuje:

Nemate pravo da uništavate naš glavni grad! Ne želimo elitna naselja, tržne centre, razne “avenije i gardene” dok se ne zaustavi bahatost ovog sistema, koji uništava živote običnih ljudi i otima im domove!

Izgradite stanove za beskućnike! Zaustavite prinudna iseljenja! Sredite pravosuđe! Ukinite bahate izvršitelje profitere! Obezbedite pravo na pravično suđenje garantovano ustavom i poštujte Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, kojom se garantuje i pravo na dom.

NIKO BEZ DOMA!

Združena akcija Krov nad glavom 

/////

Tekst “Preobražaj prestonice – Niću nova elitna naselja” možete pročitati na sledećem linku:

http://rs.n1info.com/Promo/a454785/Preobrazaj-prestonice-nicu-nova-luksuzna-naselja.html

 

 

 

 

Leave a Comment