6thFeb

Šestočlanoj porodici Jovanović preti ulica

Snežani Jovanović i njenoj šestočlanoj porodici koju čine njene tri ćerke i dve unuke preti ostanak bez jedinog krova nad glavom. Stan od 24m2 u kome ova porodica živi Snežana je dobila na čuvanje od opštine Stari grad. Stan je bio u očajnom stanju.  Snežana je svojim sredstvima i uz pomoć romskih organizacija uspela da stan privede svrsi. Nakon četiri godine stan je restitucijom predat Jevrejskoj opštini. Tokom poslednjih meseci na ovu porodicu Jevrejska opština i Opština Stari grad vrše pritisak da se iseli bez ikakve obezbeđene stambene alternative. Deo Jevrejske opštine se protivi ovoj odluci rukovodstva. 
U januaru je porodica dobila nelegalno rešenje da se iseli u roku od tri dana. Kontaktirali smo Jevrejsku opštinu ali nismo dobili odgovore vezane za stambeno pitanje porodice. Porodica odbija da podlegne pritisku i napusti svoj dom bez adekvatnog rešenja.
Združena akcija Krov nad glavom prati stambenu situaciju porodice i neće dozvoliti da ona završi na ulici. Apelujemo na Jevrejsku opštinu da prestane sa pritiscima na porodicu, te da  dopusti Snežani Jovanović i njenoj porodici da koristi trenutni smeštaj ili da preduzme napore u smeru obezbeđivanja alternativnog stamenog prostora.

One thought on “Šestočlanoj porodici Jovanović preti ulica”

  1. Po kom se to zakonu zene, ljudi, deca, izbacuju U SRED ZIME NA ULICU?!!

Leave a Comment