13thFeb

Policijska opsada na proceni kuće porodice Đurđeski

Za jučašnju procenu kuće ulici Živka Davidovića izvršiteljka Mirjana Dimitrijević je tražila i dobila asistenciju policijske stanice Zvezdara. Najmanje 15 policajaca je obezbeđivalo dvojicu radnika iz kancelarije Mirjane Dimitrijević i sudskog veštaka dok su premeravali dom u kom žive Dragan Đurđeski i njegova porodica. Kuća je procenjena radi uterivanja predatorskog duga prema Eurobanci.

Dragan Đurđeski je 1991. godine u dvorištu kuće u kojoj živi otvorio pekaru. Zbog manipulacije Vlade sa cenom žita, Draganova pekara je 2010. godine upala u gubitke, tako da više nije mogla da otplaćuje kredit. Pekara je zbog duga prema banci zatvorena 2015. godine, čime je Dragan ostao bez ikakvih prihoda i samo nastavio da tone u dužničko ropstvo. Sada Eurobanka traži da mu se zbog duga proda kuća u kojoj živi njegova porodica.

Radnik Mirjane Dimitrijević je na jučašnjoj proceni zapretio aktivistima Združene akcije da će, ukoliko ne prekinemo snimanje procene, podneti krivičnu prijavu zbog „neovlašćenog snimanja službenog lica“. Ova pretnja je besmislena, ali ipak se nadamo da će je izvršitelji ispuniti, jer bi odbacivanje ove krivične ohrabrilo građane da ubuduće u svakoj prilici snimaju rad službenih lica, uključujući i privatne uterivače dugova sa javnim ovlašćenjima, tzv. „javne izvršitelje“.

NIKO BEZ DOMA!

Leave a Comment