27thMar

STOP POLITIČKOJ ZLOUPOTREBI ŽRTVI IZVRŠITELjSKOG TERORA! 

STOP POLITIČKOJ ZLOUPOTREBI ŽRTVI IZVRŠITELjSKOG TERORA! 

Političari vlasti i opozicije u poslednje vreme u svoje međusobne obračune za moć i privilegije, sve beskrupuloznije uvlače i građane ove zemlje koji su na meti izvršitelja – uterivača dugova koji rade pod patronatom države za privatne interese.
Eksploataciju nesreće naših sugrađana od strane političara danas smo videli na primeru nasilnog izbacivanja porodice Aksentijević iz stana u Novom Beogradu.

Naime, Demokratska stranka (DS), osudila je današnje, kako se navodi, “nasilno” iseljenje porodice Aksentijević i zatražila obustavljanje takve prakse, ocenjujući da “nijedno iseljenje, nijedna odluka, sudska ili druge instance ne može i ne sme rezultirati time da lica pogođena iseljenjem postanu beskućnici”.

Ovakav zahtev bi bio hvale vredan, da nije – „jako, jako licemeran“, kako bi rekla jedna poznata Studio SNS botica. Upravo je DS uveo izvršitelje u živote građana Srbije usvajanjem Zakona o izvršenju i obezbeđenju 2011. godine.
Narod „zabavljen“ teškim životnim brigama je tu činjenicu možda zaboravio, ali šta je izgovor gospode iz DS – sem političkog oportunizma?

Združena akcija Krov nad glavom već dve godine se bori protiv prinudnih iseljenja građana Srbije, zahtevajući hitan moratorijum, odnosno obustavu izbacivanja građana iz svojih domova. Drago nam je što su gospoda iz DS-a shvatili ispravnost naše pozicije, ali nam nije drago to što su u svom saopštenju prećutali svoju ulogu u uvođenju izvršitelja u pokušaju da uberu lake političke poene.

“Predsednik države vodi monologe ili u fingiranoj polemici delegitimizira sagovornike, nikada, međutim, nije nastojao da stvarni problem i realnu muku ljudi koje je njegovo ‘zlatno doba’ ostavilo bez doma i imovine, reši”, piše u saopštenju stranke koja je upravljala Srbijom godinama unazad.

Koliko god Vučićevo „zlatno doba“ bilo lažno i po građane Srbije crno, toliko je – pomalo i „žuto“. Političari iz DS-a se „stvarnih problema“ i „realne muke“ građana nisu setili dok, eto, nisu završili u opoziciji.)

STOP PRINUDNIM ISELJENJIMA GRAĐANIMA, ALI ISTO TAKO STOP POLITIČKOJ ZLOUPOTREBI ŽRTVI IZVRŠITELJA OD STRANE POLITIČKE KLIKE – I ONE BIVŠE, I OVE SADAŠNJE, ALI I NEKE BUDUĆE!

(reakcija na: http://www.ds.org.rs/…/prekinuti-sa-prinudnim-iseljenjima-g…)

Leave a Comment