24thMay

UHAPŠENI AKTIVISTI KROVA NAD GLAVOM U NOVOM SADU

Združena akcija Krov nad glavom danas je branila porodicu Mandić u Novom Sadu u ulici Nikole Tesle 10, koju je pokušao da iseli izvršitelj Vujadin Masnikosa. 
Komandir je od prvog kontakta sa našim aktivistima, koji su kao i uvek mirno stajali ispred kapije doma porodice Mandić, bio jako neprijatan, vikao je, pretio je upotrebom sile i oduzimanjem telefona. Zatim je rekao da će svi biti pohapšeni i pozvao maricu i interventnu jedinicu. 
Nakon pola sata je rečeno da se izvršenje odlaže, ali da svi okupljeni moraju u policiju da daju izjave, a zatim su svi uvedeni u maricu. Na našem lajv videu se mogao videti i zanimljiv momenat srdačnog pozdrava pripadnika interventne brigade i pomoćnika izvršitelja Masnikose. 
Podsećamo medije da se jutros u Novom Sadu dogodilo trostruko ubistvo i da policija sa dugim cevima na ulicama proverava vozila, pa postavljamo i pitanje da li je izvršenje i oduzimanje doma porodici Mandić od strane izvršitelja Masnikose trenutno važnije od pronalaženja počinioca trostrukog ubistva.
Novo saopštenje kada naši aktivisti budu pušteni iz policije. 
NIKO BEZ DOMA!

2 thoughts on “UHAPŠENI AKTIVISTI KROVA NAD GLAVOM U NOVOM SADU”

 1. Ненародна милицијо само тако, удри народ, прети му, приводи га и узимај му изјаве! Пиши записнике ….! Шта има та “маса” да стоји мирно, она мора да слуша милицију и одобрава отимање имовине!

 2. Погледајте последњу реченицу Члана 55 Устава Републике Србије!
  Sloboda udruživanja
  Član 55.
  Jemči se sloboda političkog, sindikalnog i svakog drugog udruživanja i pravo da se ostane izvan svakog udruženja.
  Udruženja se osnivaju bez prethodnog odobrenja, uz upis u registar koji vodi državni organ, u skadu sa zakonom.
  Zabranjena su tajna i paravojna udruženja.
  Ustavni sud može zabraniti samo ono udruženje čije je delovanje usmereno na nasilno rušenje ustavnog poretka, kršenje zajemčenih ljudskih ili manjinskih prava ili izazivanje rasne, nacionalne ili verske mržnje.
  Sudije Ustavnog suda, sudije, javni tužioci, Zaštitnik građana, pripadnici policije i pripadnici vojske ne mogu biti članovi političkih stranaka.

Leave a Comment