22ndNov

Udruženi napad izvršitelja i kriminalaca na porodicu Kocić

Na današnjem zakazanom iseljenju porodice Kocić, izvršitelju i policiji podrška su bili i pripadnici privatnog obezbeđenja koji su pretili novinarima, aktivistima i okupljenim građanima. Jedan od pripadnika privatnog obezbeđenja, Miljan Vidović, u medijima je prepoznat kao profesionalni kik-bokser i lice u bekstvu, optužen u BiH za otmicu. Uprkos tome što su pretnje izrečene pred policijom, policija nije reagovala.

Pošto je iseljenje odloženo, pomenuti Miljan Vidović i još nekoliko nepoznatih lica kružili su oko zgrade, zbog čega su aktivisti odlučili da ostanu uz porodicu Kocić, za slučaj da se vrate i odluče da dalje zastrašuju porodicu.

Ranije u toku dana zbog najavljenog iseljenja, Predrag Kocić se onesvestio i pao. Odvežen je u hitnu pomoć, gde je konstatovano da mu je naprsla lobanja i druge povrede.

Iseljenje porodice Kocić u ulici Maksima Gorkog 95 zakazano je pošto je njihov jedini dom vredan 127000€ prodat  na licitaciji za 25000€, uprkos brojnim nepravilnostima: nakon što je dug kamatama uvećan skoro 4 puta, sudski izvršitelj je doneo odluku o prodaji stana, iako po starom Zakonu o izvršenju i obezbeđenju to može da učini samo sudija. Ispostavilo se da su sudija Privrednog suda Jovan Kordić i njemu bliski ljudi, ti koji su imali interes da otuđe stan porodice Kocić; a u međuvremenu je potpis vlasnika stana, Predraga Kocića, više puta falsifikovan, tvrdi advokat porodice. Stan koji je predmet izvršenja je jedini krov nad glavom koji porodica Kocić ima.

Združena akcija Krov nad glavom apeluje na javnost i institucije da zaštite porodicu Kocić od sprege državnih i nedržavnih kriminalaca. 

 

Snimak iseljenja: https://www.facebook.com/zakrovnadglavom/videos/1255991784597371/ 

Više o licima koja su pretila aktivistima : https://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/zrtva-otmice-amnestirao-optuzenog-a-on-jos-u-pritvoru/y7flbws

One thought on “Udruženi napad izvršitelja i kriminalaca na porodicu Kocić”

Leave a Comment