5thDec

U žutim prslucima protiv izvršitelja!

U subotu 8. decembra će širom Evrope obespravljeni ljudi obući žute prsluke i pružiti otpor kapitalističkom teroru. Neposredan povod su protesti protiv poskupljenja goriva u Francuskoj, koji su bili samo varnica za širi otpor iživljavanju vladajuće klase protiv nas koji živimo od svog rada.

Samovolja izvršitelja u Srbiji je simptom sistema u kome oni sa kapitalom, vezama i dobrim pozicijama vladaju nad onima bez njih. Stanovnici Francuske su prethodnih nedelja na ulicama potvrdili istorijsku istinu – da se bolji život osvaja borbom. Borbu za krov nad glavom vodimo svakodnevno kroz odbrane domova od izvršitelja koji svojim nepravednim rešenjima osuđuju ljude na ulicu i bedu. Pored stotina odbranjenih domova, plod te borbe je i pokretanje promene zakona.

Sada je vreme da potvrdimo našu snagu, odlučnost i organizovano pokažemo brojnost.

U subotu 8. decembra u „Hotelu M“, Bulevar oslobođenja 56, sa početkom u 12.00h izvršitelji u Srbiji drže svoju skupštinu.

Pozivamo sve koji su bili mete njihove pljačke – sve koji su izgubili svoje stanove i one kojima se otimaju plate i penzije, da se pojave ispred hotela u 11:30h kako bi smo organizovano rekli NE prisilnim iseljenjima i promenili zakon koji ih omogućava!

Združena akcija Krov nad glavom i Efektiva vas pozivaju da na skupštini “javnih” izvršitelja javno tražimo da polože račune za svoje privatno bogaćenje na štetu javnog interesa.

Niko bez krova!

Niko bez hleba

Leave a Comment