protest-izvrsitelji-foto
9thDec

Odgovor saopštenju Komore javnih izvršitelja

Komora javnih izvršitelja je izdala obmanjujuće saopštenje povodom jučerašnjeg protesta ispred Hotela M u kome se održavala redovna sednica skupštine javnih izvršitelja.

Saopštenje optužuje aktiviste i prevarene porodice koje su se okupile da izraze svoje nezadovoljstvo i one koji su pokušali da se obrate skupštini javnih službenika za “pokušaj destrukcije” i “upad”. Ujedno, saopštenje ne propušta da pohvali pozitivnu ulogu izvršitelja u pravnom sistemu. Saopštenje ne samo da tendeciozno predstavlja motive okupljenih građana već obmanjuje javnost o ulozi profesije javnih izvršitelja.

Namera organizacija koje su pozvale na skup je bila da se pročita tekst koji ima za cilj da apeluje na Komoru izvršitelja da sankcioniše i iz svojih redova ukloni sve one koji su poslednjih godina kroz prevare akumulirali bogatstvo na račun građana Srbije kroz prodaju pokretne i nepokretne svojine, radnji koje se mogu i trebaju nazvati legalizovanom pljačkom i otimačinom na koju naše organizacije ukazuju svojim svakodnevnim radom. Odbijajući da čuje pritužbe građana Komora je još jednom pokazala da funkcioniše kao privatna institucija koja služi da prikrije i zaštiti kriminalno postupanje svojih članova sa kojim je do sada upoznata većina građana ove zemlje. Komora javnih izvršitelja je u stvarnosti kartel privatnih preduzetnika koji pod plaštom zakonitosti i javnosti obezvređuje imovinu i živote ljudi ove zemlje a za račun monopolista, investitora, banaka, ostalih krupnih poverioca ali i za bogaćenje svojih članova.

Kada je jedan od naših aktivista ušao na sednicu on nije, kako saopštenje navodi, “upao” u pokušaju da “omete rad skupštine”, već je nameravao i postavio pitanja o sudbini porodica i pojedinaca koji završavaju na ulici a o kojima Komora najradije ćuti. Umesto odgovora, dobio je ćutanje dok su ga policija i privatno obezbeđenje gurali iz sale, istovremeno pokušavajući da mu oduzmu telefon. Komora je na naše pritužbe odgovorila silom i pokušajem cenzure – kao i u svom svakodnevnom radu kada izvršitelj izbacuju porodice na ulicu ili protivzakonito ostavljaju ljude bez plata, penzije, alimentacija i socijalne pomoći.

Komora je svojim jučerašnjim ophođenjem, obmanjivanjem javnosti i nespremnošću da se suoči sa činjenicama još jednom pokazala da protivzakonit rad izvršitelja moraju da kontrolišu i onemogućavaju svi oni koje takav rad ugrožava – na hodnicima zgrada dok sprečavamo iseljenja i na ulicama gde zahtevamo promenu zakona koja će obezbediti rad javnih službenika u interesu javnosti.

Krov nad glavom
Efektiva

One thought on “Odgovor saopštenju Komore javnih izvršitelja”

  1. Брука и срамота за Србију. Па зар шачицу изврштеља који тероришу и пљачкају народ ове земље, да раде по закону, треба полиција да чува? Сама чињеница да их штити полиција (питам чија?) је доказ да раде противзаконито. Чега би се требало плашити ако су часни?
    Питање за Вучића и Стефановића, зашто потписују такве налоге да полиција чува пљачкаше?
    Да ли је то приватна полиција Вучића, Стефановића или извршитеља. Па зар полиција нема друго шта да ради? Има, да хапси лопове (почев од највише инстанце) и убице…

Leave a Comment