16thJan

U mraku i hladnoći, Dragana Milisavljević čeka iseljenje

Dragani Milisavljević iz Beograda poverilac je juče isključio struju i grejanje. Ona sada živi u hladnoći i mraku, jer nema kud.

Muke ove penzionerke su počele kada je kupila stan preko agencije. Prodavac stana je u katastru bio upisan kao vlasnik. Kupoprodajni ugovor je overen kod notara. Iako je Dragana po svim pravilima i običajima Srbije savestan kupac, sud je presudio da taj stan nije njen. Naime, čovek koji je bio upisan u katastar kao vlasnik je prevarant. On je u tom stanu živeo kao podstanar. Kada je prva vlasnica umrla, prevarant je falsifikovao kupoprodajni ugovor i stan preneo na svoje ime. Zatim je stan preko agencije prodao Dragani.

Logično, naslednici prvobitne vlasnice su pokrenuli sudski postupak kako bi povratili svoje nasledstvo. Dragana je tek tada saznala da je njen stan u stvari predmet prevare. Naslednici su dobili spor i unajmili izvršitelja. Dragana je još u stanu, ali su joj naslednici, preko izvršitelja, isključili struju i grejanje. Ona u stanu uprkos tome ostaje, jer strahuje da ako ode, neće imati gde da se vrati. Umesto da sankcioniše onoga koji je počinio krivično delo i obešteti oštećene strane (naslednike i Draganu) država štetu prebacuje na jednu od oštećenih strana. Kada je Dragana na jednom od ročišta  pitala sudiju šta je još bilo potrebno da uradi kao “savestan kupac”, umesto da je dobila odgovor, Dragana je izbačena iz sudnice.

Smatramo da je ovo nehuman čin i zahtevamo da se Dragani Milisavljević pod hitno vrati grejanje i struja. Pored toga, zahtevamo i da se nađe način da se ovaj problem reši, ali tako da štetu ne snosi penzionerka koja je u vreme kupovine stana ispunila sve pravne procedure. Ukoliko treba nekoga goniti i oduzimati imovinu onda je to prevarantu koji je Draganu doveo u ovu očajnu situaciju. Kao i ranije sudovima i izvršiteljima je lakše da se okome na stare i nemoćne.

U slučaju prinudnog iseljenja spremni smo da stanemo u odbranu Dragane Milosavljević.

Bez doma niko!

3 thoughts on “U mraku i hladnoći, Dragana Milisavljević čeka iseljenje”

  1. Da bi ugovor bio valjan trebalo je da pokaze, prevarant je trebalo da ima dokaz da je stab isplatio u celosti.
    Mislim da je to islov i za uknjizenje.

    • Da li je sud nalozio “prodavcu” stana da vrati novac uzet za prodaju stana Dragani ?

  2. Nikako nije sama gospodja, pa gde je ta drzava kojoj je platila porez na promet, neka joj daju taj stan na koji su joj naplatili porez, a agencija je uzela proviziju i ona treba da namiri gospodji stetu!!!

Leave a Comment