24thFeb

PORODICA KOCIĆ PONOVO POD PRETNJOM PRINUDNOG ISELJENJA

Novembra 2019. godine javnost je bila šokirana kada je sudski izvršitelj angažovao ljude sa poternice da izbace na ulicu porodicu Kocić iz njihovog doma u ulici Maksima Gorkog u Beogradu. Usled pretnji i stresa, Predrag Kocić se tog dana onesvestio. Odvežen je u Hitnu pomoć, gde je konstatovano da mu je od pada naprsla lobanja. Bio je to devetnaesti pokušaj iseljenja njegove porodice od 2015. godine.

Dom porodice Kocić je sada ponovo u opasnosti!

Okolnosti ovog slučaja su zastrašujuće, te je u više navrata bio predmet pažnje javnosti – ne samo zbog nasilja i angažovanja kriminalaca u bekstvu da „asistiraju“ izvršitelju, već i zato što je Predrag Kocić isplatio čitav dug zbog kog je sud naredio prodaju stana. Iako je to učinio još 2015. godine, stan vredan 127.000 evra svejedno je prodat, i to za svega 25.000 evra. Tako je pre šest godina počela trauma porodice Kocić, koja uključuje više nasilnih pokušaja izbacivanja na ulicu uz pomoć privatnih batinaša, isključenje struje, i svakodnevne strepnje od novog pokušaja iseljenja. Devetnaest puta su pokušali da ih izbace, a nasilje koje već godinama trpe ostavilo je ozbiljne posledice na sve članove porodice, jer je život pod opsadom postao jedini izbor. Nakon poslednjeg pokušaja da ih izbaci na ulicu, kupac stana Davor Macura je juna prošle godine zamenio sudskog izvršitelja privatnim, koji nije preduzimao nikakve korake, pa je Macura ponovo promenio izvršitelja i januara ove godine angažovao Draganu Stojkov. U rešenju kojim je odredio Draganu Stojkov za izvršiteljku, sud je proglasio Davora Macuru za „faktičkog poverioca“, iako je Predrag Kocić dug prema poveriocu isplatio 2015. godine, a novac od prodaje stana nikada nije video.

Apsurdna situacija porodice Kocić, koju izbacuju iz doma iako je isplatila dug, nije izuzetak već precizna ilustracija sistema koji je organizovan da bi omogućio pljačku, a ne da bi zaštitio poverioce. Da li je licitacija za prodaju stana porodice Kocić bila ishod organizovanog kriminala koji sada nijedan sudija nema hrabrosti da preispita? To pitanje je postavio i Milan Bosika, advokat porodice Kocić, nakon čega su kupac stana Davor Macura i drugi učesnik u licitaciji Milivoje Dubačkić pokrenuli protiv njega tužbu.

Ono što je sigurno jeste da porodica Kocić ima pravo na dostojanstven život oslobođen nasilja, kao i na krov nad glavom za koji ćemo se zajedno boriti.

Ako vas ovih dana pozovemo u ulicu Maksima Gorkog da odbranimo dom porodice Kocić, dođite bez oklevanja. Solidarnost je moć, i još jednom ćemo to pokazati.

NIKO BEZ DOMA!

 

O prethodnom pokušaju iseljenja porodice Kocić 2019. godine, na kojem su se izvršitelj i policija pojavili u društvu lica za kojima je izdata poternica, možete saznati više na ovom linku:

https://zakrovnadglavom.org/2019/11/22/udruzeni-napad-izvrsitelja-i-kriminalaca-na-porodicu-kocic/

O još nasilnijem pokušaju iseljenja porodice 2017. godine, na kome su izvršitelj i policija takođe pokušali da iskoriste usluge plaćenih huligana, možete saznati više na sledećim linkovima:

https://insajder.net/sr/sajt/vazno/8093/

https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/196611/kocicima-je-sutra-slava-a-danas-ih-izbacuju-iz-stana-povraca-nam-se-placemo-vlasnik-polumrtav-lezi-na-podu-video

https://www.danas.rs/drustvo/huligani-pokusavali-da-nasilno-upadnu-u-stan/

 

Leave a Comment