Uspešna još jedna odbrana Tatjane Aničić

Posle gotovo nedelju dana života u neizvesnosti, kao i isto toliko besanih noći, pretnja izvršitelja da će se bez najave pojaviti pred vratima doma Tatjane Aničić i njenog sedmogodišnjeg sinčića, obistinila se.

Nasuprot njega su aktivisti i aktivistkinje Združene akcije Krov nad glavom, kao i građani i građanke, koji su se okupili, kao i cele prethodne nedelje, od ranih jutranjih časova, u ulici Visokog Stevana 54 na Dorćolu, kako bi solidarno odbranili dom majke i sina od pokušaja prinudnog izvršitelja da ih liši jedinog krova nad glavom.


Podsećamo da je Tatjana stan kupila i uredno platila 2007. godine. Osam godina kasnije na vratima joj se pojavio izvršitelj i rekao da mora da se iseli, na osnovu sudske presude u sporu između prethodnih vlasnika njenog stana. Tatjana do tog trenutka nije ni znala da se postupak pred sudom uopšte vodio, tako da nije imala priliku da iznese dokaze kojima bi sprečila da bivši vlasnici njenog stana rešavaju svoj međusobni spor na njenu štetu.

Izvršitelj je prilikom prvog pokušaja iseljenja rekao Tatjani da on zapravo iseljava jedno od bivših vlasnika njenog stana, a da su Tatjana i njen sin u tom postupku samo “treća lica” od kojih stan treba isprazniti.

Kako je izgledala konfrontacija sa izvršiteljem, pogledajte na videu ispod:

BEZ DOMA NIKO!

Leave a Comment